UWV Inspiratiedag ‘Durf te doen!’

Wat zou u doen als..?

…u eens anders durft te denken. 

Graag nodigen wij u uit om op woensdag 22 juni 2022 deel te nemen aan de UWV inspiratiedag in Erve Kots in Lievelde. Deze dag staat volledig in het teken van ‘Durf te doen!’. In deze krappe arbeidsmarkt wordt het vinden van het juiste personeel steeds lastiger. Dit hoeven wij u niet te vertellen. Het vraagt om lef, een andere aanpak en nog meer kijken naar talenten en vaardigheden. 

Op deze dag dagen wij u uit om dingen net iets anders te doen dan gebruikelijk. Tijdens verschillende workshops krijgt u inspiratie om anders te kijken naar de werving en inzet van personeel nu en in de toekomst. Ook bent u in de gelegenheid om contact te leggen met mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Het ontmoeten van deze werkzoekenden doen we op een verrassende manier tijdens een leuke activiteit. Op deze manier leert u de talenten van mensen op andere manier kennen.

Tv-presentator en spreker Harm Edens is de dagvoorzitter. Harm is al ruim 25 jaar bekend van o.a. het tv-programma ‘Dit was het nieuws’ en BNR mediazaken. Hoe past hij zich telkens weer aan om in beeld te blijven? Op deze dag deelt hij zijn persoonlijke ’durven en doen’- ervaringen. Zijn gevoel voor humor en inhoudelijke kennis dragen bij aan een leuke en ook een inspirerende bijeenkomst. 

Het afsluitende diner vanaf 18:00 uur staat in het teken van verbinding en elkaar ontmoeten.

Programma

13.00 – 13.30   Inloop en ontvangst
13.30 – 14.30   Gezamenlijke plenaire opening 
14.30 – 15.30   Inspirerende workshopronde
15.45 – 16.45   Verrassende activiteitenronde
17.00 – 17.45   Keynote spreker Harm Edens
17.45 – 19.30   Verbinding & ontmoeten 

Spreker: Tom Sligting

Workshop: Tim van Oosterhout

Presentatie - Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Workshop: Tim van Oosterhout

Artikelen - Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Workshops

Rolf Schrama - Overwin je eigen vooroordelen en verras jezelf
Rolf heeft een zeer zeldzame vorm van dwerggroei waardoor de vooruitzichten bij zijn geboorte zeer somber waren. Hierdoor heeft Rolf te maken gehad met vele extreme uitdagingen. Al op jonge leeftijd stelde hij zichzelf ten doel om groots te gaan leven. Van een straatschoffie op de Mavo klom hij op tot doctorandus in de Economie om de beste te worden. Vanuit het sjieke kantoorpand aan de Amsterdamse grachten keek hij op een dag naar buiten en dacht 'Is dit leven eigenlijk wel zo groots?' In een meeslepend verhaal neemt Rolf u mee in zijn reis over de wereld. Een verhaal dat inspireert, relativeert en aanzet tot actie! 

MiER - Omarm de verandering
Elk mens heeft van nature weerstand tegen veranderen. We worden boos, verdrietig of bang als iets anders gaat dan we willen en we zijn het gelukkigst als alles precies zo gaat als we hadden verwacht. Door deze veranderangst hebben we de nijging om dicht te slaan en af te wachten, vast te houden aan onze eigen ideeën en ideeën van anderen te bekritiseren. Dat is natuurlijk niet handig in de zoektocht naar nieuw werk maar ook niet in de zoektocht naar geschikt personeel. Hoe kunt u dan toch omgaan met verandering als het oerbrein telkens in verzet komt?

Tijdens deze interactieve workshop vol humor krijgt u oefeningen waarbij u niet alleen hoort maar ook ervaart hoe hardnekkig ons oerbrein werkt en hoe simpel verandering kan zijn!

Joost - Anders kijken
Hoe gaat u om met verandering? Hoe vindt u licht in het donker? Hoe zorgen lef, humor, acceptatie en zelfvertrouwen dat obstakels eigenlijk veel kleiner zijn dan ze lijken? Joost neemt u tijdens zijn lezing mee en laat het letterlijk zien. Want, ‘er zit altijd ergens gewoon een lichtknop’, volgens Joost. De visie van Joost is een eye-opener, zijn lezingen een belevenis en een inspiratiebron.

Tim van Oosterhout - Als u blijft doen wat u deed, blijft u krijgen wat u kreeg
Vaak zijn we ons onvoldoende bewust hoe gedrag werkt en op welke manier we ervoor kunnen zorgen dat gedrag de succesfactor wordt in de zocht naar werk of naar personeel. In deze workshop krijgt u praktische tips, komt u in beweging en daarmee bent u beter in staat uw eigen kracht te benutten en vast te houden. Wat als u blijft doen wat u deed, blijft u krijgen wat u kreeg! Het is de ambitie van Businesscoach, Tim van Oosterhout, dat u zijn workshop met veel energie en tips verlaat.

Activiteiten

Walk & Talk
Tijdens een Walk & Talk krijgt u een rondleiding over het prachtige terrein van Erve Kots. Dit is het moment om samen te komen, ervaringen uit te wisselen en het gesprek aan te gaan over verschillende thema’s op het gebied van werk.

Sla je slag
Even wat anders tussendoor? Dit kan tijdens een potje klompengolf. Een mooi moment om de andere deelnemers beter te leren kennen.  

Niet geschoten is altijd mis
Tijdens het klootschieten kunt u genieten van de mooie natuur en tegelijkertijd in gesprek gaan met andere deelnemers. Wie weet wie u treft! 

Anders Kijken, Anders doen
Wilt u uw netwerk verbreden? Dan is “Anders kijken, Anders doen” de perfecte activiteit voor u! Laat u verrassen en sta open voor nieuwe contacten en wie weet valt u zelfs in de prijzen. 

Durf jezelf te laten zien
Tijdens de activiteit Durf jezelf te laten zien krijgt u verschillende praktische tips over hoe u zich het beste kan presenteren tijdens een sollicitatiegesprek die u wellicht meteen kunt toepassen.

Locatie

Erve Kots
Eimersweg 4
7137 HG Lievelde