Webinar - Regio in Beeld 2021 Noordoost- en Midden Brabant

Terugblik Regio in Beeld 2 november 2021

Op 2 november 2021 heeft UWV in 35 arbeidsmarktregio’s de jaarlijkse Regio in Beeld gepresenteerd. Zo ook in de regio Noordoost- en Midden Brabant waarbij de Regio in Beeld tijdens een webinar is gepresenteerd. Het webinar stond dit keer in het teken van herstel na de coronacrisis. En wat de gevolgen hiervan zijn op de arbeidsmarkt? Hoe gaan we om met de toenemende krapte in bepaalde sectoren, beroepen en regio’s? Welke beroepen zijn nu juist kansrijk en welke competenties en vaardigheden zijn hiervoor nodig? Wat zijn de uitdagingen en hoe kunnen we die samen aangaan in deze turbulente arbeidsmarkt? 

U kunt op deze pagina een terugblik bekijken en wijzen wij u graag op enkele interessante publicaties, waaronder de 'Regio in Beeld 2021 Noordoost-Brabant' en de 'Regio in Beeld 2021 Midden-Brabant' waarin wordt ingezoomd op de situatie op de arbeidsmarkt Noordoost-Brabant. Graag bedanken we iedereen die heeft meegewerkt aan het webinar, zoals presentator Gerben van Driel, bekend van o.a. Bulls & Bears op RTL 7, en in het bijzonder onze gasten: wethouders Huib van Olden ('s-Hertogenbosch) en Ronald Bakker (Waalwijk),  Fred van de Westelaken (onderwijsgroep Tilburg), directeur uitvoering UWV WERKbedrijf Tof Thissen, manager werkgeversdienstverlening UWV Midden-Brabant Dennis van Oers, regionaal arbeidsmarktadviseur Marjon van Delft, en verder Hans de Vos, Ruud Kleine Punte, Femke de Bruijn en Ingrid Berens. De gesprekken in het Brabants-café werden begeleid door adviseur werk UWV Sylvia IJpelaar. En als laatste de medewerkers van Q Broadcasting uit Udenhout voor het technisch mogelijk maken en hosten van het webinar.

Aftermovie webinar - Regio in Beeld 2021 Noordoost- en Midden Brabant

Publicaties en handige arbeidsmarktinformatie

Voor u verzameld en hieronder gepresenteerd: publicaties en handige arbeidsmarktinformatie gerelateerd aan de Regio in Beeld 2021 voor de regio's Noordoost-Brabant en Midden-Brabant.

Regionale kansrijke beroepen

UWV publiceert regelmatig een landelijk overzicht van kansrijke beroepen. In dit overzicht staat welke beroepen voldoende tot goede baankansen hebben. Dat geeft richting aan mensen die op zoek zijn naar ander werk of willen nadenken over omscholing.
Vaak wordt dan de vraag gesteld ’Welke beroepen zijn kansrijk in mijn regio?’. Daarom heeft UWV nu ook regionale overzichten gemaakt. Voor iedere arbeidsmarktregio is er nu een overzicht van beroepen met voldoende tot (zeer) goede kansen op werk. Er zijn veel overeenkomsten tussen de regio’s, maar natuurlijk ook verschillen.  

Bekijk hier de kansrijke beroepen per regio

27 oplossingen voor werkgevers
Steeds meer werkgevers hebben moeite om vacatures te vervullen. In dit document staan 27 oplossingen die werkgevers kunnen inzetten om personeelstekorten tegen te gaan. 

27 oplossingen voor werkgevers - download

Contact met een adviseur werkgeversdienstverlening of arbeidsmarktinformatie?

Wilt u in contact komen met een adviseur werkgeversdienstverlening in de regio Noordoost-Brabant? Om door te praten over de thema's die behandeld zijn tijdens het webinar Regio in Beeld 2021. Of heeft u vragen over andere HRM- en arbeidsmarkt gerelateerde vraagstukken of vacatures melden? Neem contact met ons op:

Mail ons