Steek zelf de handen uit de mouwen tijdens de Techniek Doe Dag (TDD)!

Wat is de TDD

De techniek doe dag is bedoeld voor werkzoekenden die zich willen oriënteren op techniek. Tijdens de TDD staat beleving centraal. We willen mensen enthousiasmeren door zelf aan de slag te gaan met diverse doe-activiteiten. Het is dus geen standaard onderwijs- en banenmarkt. Laat je verrassen welke omscholingsmogelijkheden de techniek te bieden heeft!

We vragen je wel om je vooraf aan te melden via bovenstaande button. 

 

 

Voor wie is de TDD

De Techniek Doe dag is er voor iedereen! Met of zonder technische achtergrond, jong en oud, vrouwen en mannen, wel of geen uitkering, werkend of nog op school. Kortom, Iedereen is welkom!

Ook zonder ervaring is een baan in de techniek dichterbij dan je denkt. Leerwerktrajecten hebben vaak maar een korte praktijkgerichte opleidingsduur. Zo verdien je snel een mooi salaris. 

Wat is er te doen tijdens de TDD

Een groot aantal bedrijven uit de bouw en techniek staan voor je klaar met leuke doe-activiteiten. Er zijn activiteiten op gebied van o.a. lassen, fietstechniek, houtbewerking, installatietechniek en machinebouw. Daarnaast kun je ook een shovel en een autolaadkraan bedienen en plaats nemen in een kraansimulator. Kom langs, laat je verrassen en ga aan de slag!

Ook zijn er diverse opleiders aanwezig die je kunnen helpen met je eerste stap in de techniek.  

 

locatie en bereikbaarheid

De TDD is goed te bereiken met de fiets, auto en met het openbaar vervoer. 

auto
Industrieterrein Lage Weide is centraal gelegen en is met de auto goed bereikbaar via o.a. de A2 en de Zuilense Ring. Parkeren is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving.

openbaar vervoer
Komt je met het openbaar vervoer? Vanaf de treinstations Utrecht Centraal, Utrecht Leidsche Rijn en Maarssen NS neem je bus 73. De uitstaphalte is Savannahweg. Vanaf deze bushalte is het enkele minuten lopen.

busvervoer Amersfoort
Er vertrekt om 9:30 uur vanaf de Stadsring in Amersfoort een bus naar de Techniek Doe Dag. Om 12:30 gaat de bus weer terug. Wil je mee met de bus? Stuur een e-mail met je naam en telefoonnummer naar: communicatiewsp@amersfoort.nl.  

Er zijn 50 plekken, vol=vol!

 

Wij brachten alvast een bezoek aan Nedal

Een vlog bij Nedal Aluminium B.V.

Afgelopen week brachten wij alvast een bezoek aan Nedal. Tijdens de techniek doe dag (TDD) kun je bij Nedal o.a. kennismaken met lastechniek.

Wij stelde alvast de vraag: "Hoe kan ik zonder ervaring bij Nedal aan de slag?" en "Wat maakt Nedal een aantrekkelijke werkgever?" 

Wat ons betreft was dat een hele positieve ervaring, dus genoeg redenen om je aan te melden voor de TDD!

 

Hartelijke groet,

Organisatie Techniek Doe Dag

sfeervideo van de techniek doe dag 2019

De sfeervideo hiernaast geeft een goede indruk van onze eerste techniek doe dag in 2019. Ook dit jaar doen wij er weer een schepje bovenop. Zo groeit het aantal deelnemende bedrijven en verwachten wij weer mooie nieuwe aansprekende doe-activiteiten.  Kom jij ook op 10 juni sfeerproeven?

 

 

De techniek doe dag is een initiatief van het Servicepunt Techniek (SPT.) In dit samenwerkingsverband bundelen de Koninklijke Metaalunie, FME, Techniek Nederland, Bouwend Nederland, OOM, Wij Techniek, A+O Metalektro, FNV, de Werkgeversservicepunten én de leerwerkloketten hun kennis, ervaring en netwerk. Het doel van deze samenwerking is het bij elkaar brengen van werkgevers en werkzoekenden in de bouw en techniek. Meer informatie over het SPT is te vinden op www.sptmidden.nl  

 

twee mooie voorbeelden uit de praktijk

Leerling fietstechnicus bij de Maintec Vakschool

De afgelopen twee edities van de TDD was Maintec van de partij. En ook dit jaar doen ze weer mee. Bij de stand is het vaak gezellig druk. Je kunt er o.a. een fietswiel spaken en richten. En dat blijkt best een lastige klus. Maar met hun geduldige leermeester is het voor de meeste bezoekers goed te doen.

Maintec heeft ook de leerwerktrajecten schadeherstel en ventilatiemonteur.       

Leerbaan elektrotechnicus bij Hoppenbrouwer

Ook zijn wij als organisatie erg blij met Hoppenbrouwers binnen onze gelederen. Als het op leerwerktrajecten in de installatietechniek aankomt, is dit een bedrijf om in de gaten te houden. Tijdens de vorige TDD kon je als bezoeker de installatietechniek d.m.v. VR-brillen beleven. Wij zijn benieuwd wat er aankomende editie bij de stand van dit bedrijf te doen valt.