Welkom op de aanmeldingssite voor de voorlichtingsbijeenkomst van “werken in de optiek branche ”.

In Nederland dragen meer dan 9 miljoen mensen een bril en/of contactlenzen. Het vinden van goed personeel (of opvolging) is voor de optiekwinkels een uitdaging. Werkgevers in de optiek branche  hebben te maken met personeelstekorten voor met name opticiens op niveau 4. Met het oog op de optimale inzetbaarheid van zittende opticiens, is er in de optiek branche  behoefte ontstaan aan personeel dat taken uit handen kan nemen van de opticien. 

Door het volgen van  een deel van de opleiding voor opticien worden zij-instromers direct inzetbaar op de beroepsgerichte onderdelen assisteren bij de refractie en het voeren van assortimentsbeheer. Na het goed doorlopen van de beroepsgerichte onderdelen ontvangen kandidaten een mbo certificaat en een arbeidsovereenkomst bij een van de deelnemende opticiens in de regio. 

Heb jij als adviseur een zij-instromer gesproken die voldoet aan het door jouw ontvangen profiel en die daadwerkelijk geïnteresseerd is in het werken in de optiek branche. 

Meld de kandidaat aan voor de bijeenkomst “werken in de optiek branche”. Tijdens de bijeenkomst worden kandidaten meegenomen in de wereld van de  optiek. Wat kunnen zij verwachten, welke banen zijn er in de optiek branche? Welke doorstroom mogelijkheden zijn er? Hoe ziet het zij-instroomtraject eruit? En alle andere vragen worden beantwoord.

Hoe werkt het?
Klik hieronder op de aanmeld button en vul het registratieformulier in. Het is hier van belang dat er gekozen wordt op welke locatie de kandidaat wilt deelnemen. Hieronder vindt je het overzicht van de locaties.

 

VoorlichtingContactpersonenVoorlichtingsbijeenkomst
geïnteresseerden

Deltion College
Mozartlaan 15
8031 AA ZWOLLE

Op locatieHarry Bijker (hbijker@deltion.nl)
en Ilse van Dieren
20 september
19.00 - 20.00 uur

DHTA
Sint-Laurensdreef 20-22
3565 AK  UTRECHT

Op locatieMichael van der Ploeg:
mlpg@mboamersfoort.nl
21 september
15.00 – 16.00 uur

Summa College
Sterrenlaan 6
5631 KA EINDHOVEN

Op locatieEsther Maes:
eem.maes@summacollege.nl  
21 september
10.00 – 11.00 uur

Zadkine
Marten Meesweg 50
3068 AV  ROTTERDAM

Op locatieHans Jaap Abma:
h.abma@zadkine.nl
21 september
14.00 – 15.00 uur


Na de aanmelding ontvangt de deelnemer een ontvangstbevestiging. 

Een aantal dagen voor de bijeenkomst ontvangt de deelnemer het definitieve programma per mail. 

 

Registratie gesloten

De registratie voor het evenement is gesloten. Het is niet meer mogelijk om in te schrijven.

De voorlichtingsbijeenkomst ‘Werken in de optiek branche’ is een initiatief van:

De Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO), Zadkine, Deltion College, SBB, Summa College, Dutch Healthtec Academy en UWV.