19 maart 2024
Heb je een specifieke vraag of casus die zich minder goed leent om tijdens de workshop over werkvoorzieningen in te brengen? Dan kun je op het informatieplein terecht bij een van de medewerkers van de afdeling Voorzieningen en Re-integratiemiddelen (UWV). Uiteraard kun je ook terecht met algemene vragen of voor algemene informatie over werkvoorzieningen.
Website Coalitie voor Technologie en Inclusie
Wil je meer weten over hoe jij een werkgever, een medewerker of werkzoekende goed kunt adviseren over inclusieve technologie? Of wil je voorbeelden van verschillende inclusieve technologieën zien? Ilse Hento van de Coalitie voor Technologie en Inclusie en Marleen Braakhuis, WSP adviseur van Technohub Inclusieve technologie West-Brabant laten verschillende technologieën zien. Ook geven zij tips over hoe zij verschillende technologieën inzetten en verder onderzoeken om mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie te ondersteunen.
Mensen die een laatste horde moeten nemen om een baan te krijgen - een rijbewijs, fiets, laptop, opleiding, noem maar op - worden door Everyday Heroes geholpen met de kosten. De gelden zijn aanvullend op reguliere (werk)voorzieningen. Mensen kunnen samen met hun klantmanager, adviseur werk of jobcoach een aanvraag doen voor het benodigde budget. Het geld komt van bedrijven (of particulieren) die iets willen betekenen om het arbeidspotentieel in de maatschappij te benutten en/of invulling willen geven aan SROI.
Sabine de Jong en Niels Agterberg zijn aanwezig om je te informeren en jouw vragen te beantwoorden.
UWV-divisie Gegevensdiensten is een belangrijke schakel in het gegevensverkeer tussen aanbieders en gebruikers van gegevens over werk en inkomen. Op het informatieplein kun je terecht met vragen over een aantal specifieke taken van Gegevensdiensten: beheer van het doelgroepregister, faciliteren quotumregeling en de publicatie van de rapportages banenafspraak.
Dus heb je naar aanleiding van de workshop over de vereenvoudigde quotumregeling nog een vraag over de huidige versus de voorgestelde regeling? Of wil je weten wie, wanneer, welke informatie aanlevert voor het vullen van het doelgroepregister? Of hoe een uitschrijfverzoek behandeld wordt? Een collega van Gegevensdiensten is aanwezig om je vragen te beantwoorden.
De medewerkers van het ministerie van SZW zijn ook aanwezig op het Informatieplein. Heb je naar aanleiding van de workshop nog verdiepende vragen , dan kan je bij een van de medewerker van SZW terecht. Denk hierbij aan onderwerpen die te maken hebben met de vereenvoudig banenafspraak, verbreding doelgroep, procesvragen rondom een wetsvoorstel of hun werkomgeving.
Uiteraard kan je ook met andere vragen bij SZW terecht.
De Programmaraad bestaat uit VNG, UWV, Divosa en Cedris en ondersteunt de arbeidsmarktregio’s. Zij houden zich onder andere bezig met de vraag: Hoe krijg en houd je mensen arbeidsfit zodat ze duurzaam aan de slag kunnen? Hiervoor is samenwerking nodig. De Programmaraad faciliteert deze samenwerking, ontsluit informatie, toolkits en best practises.
Een projectleider met kennis van de banenafspraak is op het informatieplein beschikbaar voor jouw vragen, signalen of om je bijvoorbeeld met relevante anderen in contact te brengen.